fallback

Цената на петрола падна до едногодишен минимум

Натискът върху цените на суровините ще продължи заради мрачните перспективи пред световния икономически растеж, смята анализатор

09:40 | 04.10.11 г. 3

Цената на петрола се смъкна до най-ниското си ниво от повече от година. Снощи фючърсите на лекия американски суров петрол поевтиняха с 1,59%, или 2%, до 77,61 долара за барел в Ню Йорк, което е най-ниско ниво от 28 септември 2010 г.

Сутринта спадът на цената продължи, макар и с по-бавни темпове, заради по-добрите данни за производствената активност в САЩ. Ноемврийските фючърси поевтиняха до 76,74 долара за барел в ранния следобед в Сидни.

Барел от сорта брент с доставка през ноември поевтиня до 101,05 долара по време на търговията на азиатските пазари.

Майкъл МакКарти от CMC Markets Asia Pacific Pty в Сидни коментира за Bloomberg, че натискът върху цените на суровините ще продължи заради мрачните перспективи пред световния икономически растеж.

„Пазарът е изключително неблагоприятен. Инвеститорите търсят причини да продават“, допълва анализаторът.

„За да се види някакво подобрение на пазара, трябва да се даде възможност на биковете да се завърнат“, допълва Хамза Кан, анализатор от Schork Group, Филаделфия.

Очакванията са пазарът да остане нестабилен, а инвеститорите чакат данните за безработицата в САЩ, които ще бъдат публикувани в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:40 | 10.09.22 г.
fallback