fallback

Цената на петрола стигна едномесечен връх, след което отстъпи значително

Котировките регистрираха движение в доста широки граници през последното денонощие заради спекулациите за развитието на кризата в еврозоната

09:40 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола записа движение в широки граници през изминалото денонощие. В основата на това стоят спекулациите за бъдещето на еврозоната и развитието на дълговата криза на Стария континент, пише Bloomberg.

В рамките на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поскъпнаха с 2,3 на сто до 90,21 долара. Това е най-високото ниво на затваряне за последния месец.

През нощта обаче движението на котировките смени посоката си, за което допринесе новата прогноза на Международната агенция по енергетика за потреблението на петрол през тази и следващата година. За тази очакваното потребление е с 200 хил. барела дневно по-ниско спрямо предишните изчисления, а през следващата – с 400 хил. барела по-ниско.

Така тази сутрин на електронната платформа в Ню Йорк лекият суров петрол губи 1,86 на сто до 88,60 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент с доставка през ноември поскъпна до 109,77 долара за барел, но тази сутрин котировките се понижават до 108,75 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:14 | 12.09.22 г.
fallback