fallback

Петролът поевтиня поради сигналите за икономическо забавяне

Анализатори очакват този месец цената на американския лек суров петрол да се задържи в границата 80 – 90 долара за барел

12:34 | 05.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът в Ню Йорк поевтиня поради сигналите за забавяне на глобалната икономика и пониженото търсене на суровината в Китай и САЩ - основните потребители на черно злато в света пише Bloomberg.

Фючърсите за петрол изгубиха 1,9%, след като днес стана ясно, че индексът на потребителските услуги в Китай се е понижил до рекордно ниски нива през август.

Според прогнозите на анализаторите данните за потребителските услуги в САЩ през август, които ще бъдат публикувани във вторник вероятно ще разкрият, че секторът е нараснал с най-бавния си темп от повече от година.

Петролът поевтиня и след като Exxon Mobil Corp. и Royal Dutch Shell Plc възстановиха операциите си в Мексиканския залив след отслабването тропическата буря Ли.

Тобиас Мера от Credit Suisse AG в Цюрих очаква през този месец цената на американския лек суров петрол да се задържи в границата 80 – 90 долара за барел.

В сутрешната електронна сесия на Нюйоркската търговска борса американският лек суров петрол с доставка през октомври поевтиня с 1,63 долара цента до 84,82 долара за барел. Към 12:30 българско време американският лек суров петрол се търгуваше около 85,07 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море с доставка през октомври понижи цената си със 0,9% цента до 111,37 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:22 | 11.09.22 г.
fallback