fallback

Цената на петрола достигна четириседмичен връх

Обнадеждаващи сигнали за жилищния пазар в САЩ оказаха подкрепа на черното злато

09:49 | 31.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът достигна най-високата си цена за последните четири седмици на борсата в Ню Йорк. Като причина за това се посочват някои обнадеждаващи сигнали за американския жилищен пазар, както и последствията от урагана Айрин, пише Bloomberg.

Добрите според някои анализатори данни за пазара на жилища са свързани с индекса на цените, изготвян от S&P/Case-Shiller. Те показват, че спадът на цените се е забавил отново, като през юни той е едва 0,1 на сто спрямо предходния месец.

След отминаването на Айрин пък се появиха новини за затварянето на рафинерии, които трябва да отстраняват щети, нанесени от природната стихия.

На фона на тези новини петролните контракти с доставка през октомври поскъпнаха с 1,9 на сто до 88,90 долара за барел на борсата в Ню Йорк вчера. Това е най-високото ниво на затваряне от 3 август насам, допълва Bloomberg. През нощта котировките регистрираха отстъпление, но тази сутрин се връщат към нивата от вчерашното затваряне.

Вчера в Лондон петролът сорт брент повиши цената си също с 1,9 на сто, за да завърши сесията при 114,02 долара за барел. Тази сутрин брентът с доставка през октомври се котира на същата цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:50 | 17.08.22 г.
fallback