fallback

Движение в тесни граници на петролния пазар

Инвеститорите очакват изказването на Бернанке, за да заемат по-сериозни позиции

09:32 | 25.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола регистрира движение в доста тесни граници през изминалото денонощие. Според анализатори, цитирани от Bloomberg, причината за това е, че трейдърите изцяло са насочили вниманието си към предстоящото в петък изказване на председателя на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

Надеждите на инвеститорите са, че така, както и миналата година, Бернанке ще обяви нов кръг от мерки за подкрепа на финансовия сектор.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през октомври изгубиха 28 цента от цената си до 85,16 долара за барел. През нощта котировките се понижиха с още 11 цента до 85,05 долара за барел.

Тази сутрин в часовете за електронна търговия на борсата в Лондон петролът сорт брент се движи без промяна спрямо вчера при 110,15 долара за барел. По този начин премията му спрямо американския лек суров петрол отново се увеличава, достигайки 25,10 долара.

Рекордът на този показател бе поставен в петък, когато барел брент се търгуваше с 26,21 долара по-скъпо от барел лек суров петрол.

Вчера стана ясно, че през последната седмица петролните запаси в САЩ са се свили с 2,2 млн. барела до 351,8 млн. барела. В същото време обаче запасите от бензин са нараснали с 1,36 млн. барела до 211,4 млн. барела, което показва, че потреблението остава слабо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:03 | 19.08.22 г.
fallback