fallback

Петролът отново поскъпва

Премията в цената спрямо лекия суров петрол се свива заради очаквания, че африканската държава е близо до смяна на режима на Кадафи

09:39 | 23.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на петрола регистрираха разнопосочни движения през изминалото денонощие. Лекият суров петрол, търгуван в САЩ, поскъпна значително, докато търгуваният в Лондон брент се движи почти без промяна.

По този начин премията, с която брентът се търгува спрямо лекия суров петрол, започна да се свива. Това се дължи на очакванията, че политическият режим в Либия ще бъде променен скоро, което ще доведе и до постепенно възстановяване на производството на петрол в страната, пише Bloomberg.

Вчера в Ню Йорк цената на лекия суров петрол с доставка през октомври се повиши с 2,4 на сто до 84,62 долара за барел. През нощта котировките напреднаха с още 83 цента до 85,25 долара за барел.

В същото време брентът изгуби 0,2 на сто вчера, а днес се движи с минимален ръст, който заличава вчерашната загуба. Актуалната цена на суровината е 108,84 долара, което означава, че премията спрямо лекия суров петрол е 23,85 долара.

Това е с близо 2,5 долара по-малко от рекордните 26,21 долара, регистрирани в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 28.08.22 г.
fallback