fallback

Цената на петрола се понижи заради опасенията от по-слаб растеж в САЩ и Европа

Доклад на щатското енергийно министерство пък показа, че запасите от петрол в страната са се повишили през миналата седмица при очаквания за спад

09:56 | 18.08.11 г.

Цената на петрола се понижава на борсата в Ню Йорк, като инвеститорите се притесняват, че търсенето на гориво ще се забави заради признаците за по-слаб растеж в САЩ и Европа, пише Bloomberg.

Фючърсите се понижават с 0,7% преди днешните данни за трудовия пазар в САШ, които могат да покажат, че молбите за помощи при безработица са се увеличили през миналата седмица. Доклад на енергийното министерство на страната пък показа, че запасите от петрол са се повишили с 4,23 млн. барела през миналата седмица до 354 млн. барела. Очакванията бяха за спад в запасите от 500 хил. барела.

"Страховете за икономиките на САЩ и Европа ще властват на пазара до края на годината", коментира Виктор Шум, анализатор на Purvin & Gertz в Сингапур. "Цената на петрола ще се колебае между 80 и 100 долара за барел в краткосрочен план", смята той.

Цената на петрола с доставка през септември спадна с 58 цента до 87 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Вчера контрактите се повишиха с 93 цента до 87,58 долара, което е най-високата стойност от 15 август. Цените са с 16% по-високи спрямо миналата година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през октомври отстъпва с 1 цент в лондонската търговия до 110,61 долара за барел. Контрактите вчера се покачиха с 1,13 долара, или 1%, до 110,60 долара. Цените са с 45% по-високи спрямо миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
fallback