fallback

Петролът пропадна до 10-месечно дъно, след което намери подкрепа

Котировките получават подкрепа от еуфорията, в която се превърна паниката на глобалните пазари

08:14 | 10.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Паниката на глобалните пазари, която доведе до масирани разпродажби по фондовите борси, премина в еуфория вчера. Водещите индекси на Wall Street записаха най-силния си ден за последните повече от две години, подкрепени от признанието на Федералния резерв, че лихвите ще останат в близо до 0% поне още две години, пише Bloomberg.

Посланието, което зарадва пазарите, е заявеният от Фед ангажимент за използване на широк набор от мерки за подкрепа на икономиката.

То доведе до първи ръст на цената на петрола от началото на новата седмица. Той се случи през нощта, след като преди това редовната търговия на борсата в Ню Йорк донесе нов сериозен спад на котировките.

По време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк лекият суров петрол изгуби 2,5 на сто до 79,30 долара за барел. Това е най-ниската цена на суровината за последните десет месеца.

В часовете за електронна търговия обаче котировките намериха силна подкрепа и през нощта натрупаха ръст от 4 на сто до 82,43 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола сорт брент с доставка през септември поевтиня с 1,17 долара до 102,57 долара за барел. През нощта обаче цената на суровината поскъпва с 2,5 на сто до 105,11 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:21 | 06.09.22 г.
fallback