fallback

Цената на петрола продължава да пада

Данните, че секторът на услугите отчита най-слабия си ръст за последните 17 месеца, а запасите от петрол през последната седмица се нараснали, също се отразиха негативно на котировките

09:31 | 04.08.11 г. 4

Цената на петрола се понижава за пети ден в Ню Йорк, тъй като опасенията, че растежът на икономиката на най-големия потребител на суровината се забавя, парираха спекулациите, че Федералният резерв може да започне нова програма за стимулиране, пише Bloomberg.

Цената на петрола вчера се понижи, след като данните показаха, че секторът на услугите отчита най-слабия си ръст за последните 17 месеца, а запасите от петрол през последната седмица се нараснали.

"Участниците на пазара изглежда, че са скептично настроени за растежа в САЩ", каза Бен Уестмор, икономист в National Australia Bank Ltd. в Мелбърн, който смята, че цената на черното злато ще бъде средно 98 долара за барел през третото тримесечие.

Цената на петрола с доставка през септември е надолу с 41 цента, или 0,5%, до 91,52 долара за барел в електронната търговия  в Ню Йорк. Вчера контрактите се понижиха с 1,86 долара до 91,93 долара, което е най-ниското ниво от 27 юни насам.

Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е 113,15 долара за барел, което е спад с 8 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 09.09.22 г.
fallback