fallback

Цената на петрола пада заради споровете около дълга на САЩ

Председателят на камарата на представителите в Конгреса Джон Бейнър заяви, че планираното гласуване за увеличаването на лимита по дълга на страната ще се забави

09:28 | 29.07.11 г.

Цената на петрола се понижи заради невъзможността да се постигне сделка за повишаване на тавана по дълга на САЩ, което може да застраши икономиката на страната, която е и най-големият потребител на суровината в света, пише Bloomberg.

Фючърсите паднаха с 0,5%, след като председателят на камарата на представителите в Конгреса на САЩ Джон Бейнър заяви, че планираното гласуване за увеличаването на лимита на дълга ще се забави.

"Всички погледи са насочени към дълга на САЩ", казва Джонатан Барет, анализатор от Сидни, който прогнозира, че цената на петрола ще бъдат средно 100 долара за барел през тази година.

Цената на петрола с доставка през септември спада с 52 цента до 96,92 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера се повишиха с 4 цента до 97,44 долара. Цените са 2,6% по-ниски през тази седмица и с 1,9% по-високи за последния месец.

Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е 117,66 долара за барел, което е повишение с 30 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:02 | 20.08.22 г.
fallback