fallback

Цената на петрола продължава да отстъпва

Ръстът на петролните запаси в САЩ и разпродажбите на фондовата борса натиснаха котировките

09:25 | 28.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижава за втори пореден ден в Ню Йорк, тъй като инвеститорите се притесняват, че покачването на запасите от суровината и признаците на забавяне на икономиката в САЩ ще се отразят негативно на търсенето на горива, пише Bloomberg.

Фючърсите са надолу с 0,9% спрямо затварянето от сряда, след като вчера се понижиха до най-ниското си ниво от повече от седмица. Вчера от енергийното министерство на САЩ съобщиха, че запасите от петрол са се повишили с 2,3 млн. барела до 354 млн. барела през последната седмица.

Прогнозите на анализаторите бяха за спад от 2 млн. барела.

Цената на петрола с доставка през септември пада с 89 цента до 96,51 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера загубиха 2,19 долара до 97,40 долара.

Въпреки отстъплението цените са с 26% по-висока за последната година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е 117,57 долара за барел, което е повишение с 14 цента спрямо вчера.

Негативно влияние на цената на черното злато оказаха и данните за намаление на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през юни. Инвеститорите приеха обезпокоително и разпродажбите, които вчера смъкнаха основния индекс на фондовата борса Dow Jones до най-ниското му ниво от началото на юни досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:38 | 05.09.22 г.
fallback