fallback

Петролът поскъпна, след като изказване на Обама предизвика спад на долара

Утре се очаква докладът на енергийното министерство на САЩ, който може да покаже, че запасите от петрол се понижават

09:35 | 26.07.11 г.

Цената на петрола се повиши, след като президентът на САЩ Барак Обама предупреди, че дългът на страната заплашва да нанесе „сериозни щети“ на американската икономиката, което доведе до спад на долара, пише Bloomberg.

Обама призова законодателите да оставят политиката настрани, за да се стигне до сделка за „балансиран подход“, след като републиканци и демократи атакуваха плановете за вдигане на тавана на дълга на САЩ на 14,3 трилиона долара.

Утре се очаква докладът на енергийното министерство, който може да покаже, че запасите от петрол се понижават за осма седмица. Анализаторите очакват докладът на енергийното министерство да покаже, че запасите от петрол в САЩ са намалели на 1,75 млн. барела от 351,7 млн. барела през миналата седмица, показва изследване на Bloomberg.

„Хората бягат от риска и искат безопасно убежище, а петролът е рискова експозиция “, каза Дейвид Ленокс, анализатор в Fat Prophets в Сидни, който прогнозира, че цената на петрола ще бъде средно 115 долара за барел през тази година.

Цената на петрола с доставка през септември се повишава с 40 цента, или 0,4%, до 98,80 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера паднаха с 67 цента, или 0,7%, до 99,20 долара за барел, най-ниското ниво от 21 юли насам. Цените са се повишили с 26% през последната година. Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е 117,95 долара за барел, което е нагоре с 1% спрямо вчера.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:28 | 01.09.22 г.
fallback