fallback

Петролът започва новата седмица със спад

Котировките на черното злато отстъпват за пръв път от пет дни насам, причината са полемиките около тавана на американския дълг

08:30 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола стартира седмицата с отстъпление. Спадът е първи за последните пет дни, като основен двигател на търговията са продължаващите без успех дебати за увеличаване на тавана на американския държавен дълг, пише Bloomberg.

Лекият суров петрол с доставка през септември губи 1,1 на сто в първите часове за търговия през новата седмица. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк цената му е 98,74 долара за барел. По този начин се слага край на възхода от миналата седмица, който донесе поскъпване на суровината от 2,7 на сто.

На борсата в Лондон петролът сорт брент поевтинява с 0,7 на сто до 117,79 долара за барел.

В основата на днешното поевтиняване на черното злато стои изказването на говорителя на Камарата на представителите в САЩ Джон Бонър, който заяви, че все още няма напредък в преговорите за увеличаване на тавана на дълга.

На този фон от рейтинговата агенция Standard&Poor’s предупреждават, че съществува 50% шанс топ рейтингът на САЩ да бъде понижен с поне една степен в рамките на следващите три месеца. Решаващ за подобно действие ще бъде именно изходът на преговорите за сделка по отношение на дълга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:02 | 18.08.22 г.
fallback