fallback

Цената на петрола се колебае над 96 долара преди доклада за запасите в САЩ

Анализаторите очакват петролните запаси да са намалели с 1,3 млн. барела през миналата седмица - знак, че търсенето може би се подобрява

10:31 | 19.07.11 г.

Цените на петрола се колебаят над 96 долара за барел във вторник заради очаквания, че запасите на суров петрол в САЩ са намалели през миналата седмица, което е знак, че търсенето може би се подобрява, пише CNBC.

Цената на петрола с доставка през август е нагоре с 28 цента до 96,21 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк. В понеделник цената падна с 1,31 долара и се установи на ниво от 95,93 долара за барел.

Цената на петрола сорт брет се повишава с 41 цента до 116,46 долара за барел в днешната лондонска търговия.

Петролните запаси в САЩ вероятно са намалели с 1,3 млн. барела през миналата седмица, докато доставките на бензин вероятно падат с 450 хил. барела, показва проучване на Platts.

Докладът на Американския петролен институт със седмичните данни за запасите от петрол ще излезе късно във вторник, докато докладът на енергийното министерство ще бъде представен в сряда.

Някои анализатори смятат, че дълговата криза в Европа и липсата на споразумение сред законодателите да повишат тавана на дълга на САЩ може да подкопаят финансовата стабилност и икономическия растеж в световен план.

"Глобалната икономика е изправена пред много сериозни препятствия и за нас е трудно да вярваме, че темповете на растеж ще се ускорят през втората половина на тази и началото на следващата година", коментира анализаторът Ричард Султаниан от NUS Consulting.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:51 | 17.08.22 г.
fallback