fallback

Петролът поевтиня, отстъпвайки от триседмичния си връх

Опасенията на инвеститорите са, че ръстът от вчера е преувеличен на фона на достатъчните разполагаеми запаси

10:28 | 08.07.11 г.

Цената на петрола отстъпи от триседмичния връх, който достигна вчера. В четвъртък нефтът поскъпна с 2,1%, но опасенията на инвеститорите са, че ръстът е преувеличен на фона на голямото количество запаси от суровината, съобщи Bloomberg.

Фючърсите се понижават с 0,3% днес. През тази седмица доклад на енергийното министерство на САЩ показа, че доставките на суров петрол са паднали с 889 хил. барела до 358,6 млн. барела, което е най-ниското ниво от април насам. Анализаторите прогнозираха спад с 2,5 млн. барела.

Цената на петрола с доставка през август отстъпва с 33 цента до 98,34 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера се покачиха с 2,02 долара до 98,67 долара за барел, което е най-високата цена от 14 юни. Поскъпването от началото на седмицата е 3,7% седмица, а за последната година ръстът достига 30%

Цената на фючърсите върху петрола сорт брент с доставка през август се понижава с 73 цента, или 0,6 на сто, до 117,86 долара за барел на Лондонската борса. Премията в цената за брента спрямо американския петрол се повишава във втора седмица, като вчера разликата достигна най-високата си стойност за последните близо четири месеца след съкращаването на добива в Либия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:10 | 11.09.22 г.
fallback