fallback

Петролът се задържа над $100 за барел, насочва се към седмичен ръст

Слабите данни за икономиката на САЩ вчера предизвикаха спад на котировките, но през нощта те се възстановиха

08:32 | 27.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се задържа трайно над 100 долара за барел, регистрирайки сравнително умерени движения през последното денонощие. Като цяло за седмицата суровината се насочва към седмичен ръст от около 1,3 на сто, като той се дължи на спекулациите, че търсенето на петрол ще нараства успоредно с възстановяването на глобалната икономика.

„Оптимист съм за петролния пазар до края на годината. Пазарният консенсус е около това, че слабият долар подкрепя котираните в долари суровини”, посочва Тетсу Емори, фонд мениджър в Astmax в Токио за Bloomberg.

Вчера в Ню Йорк цената на лекия суров петрол поевтиня с 1,09 долара до 100,23 долара за барел. През нощта котировките добавиха 0,7 на сто до 100,90 долара за барел.

На борсата в Лондон петролът сорт брент повиши цената си с 0,1 на сто до 115,05 долара за барел. В часовете за електронна търговия петролът от този сорт поскъпва с оше 0,3 на сто до 115,35 долара за барел.

Повод за поевтиняването на петрола вчера дадоха данните за брутния вътрешен продукт на САЩ за първото тримесечиена годината. Те показаха по-слаб от очаквания ръст, което се оказа разочароващо за пазарните участници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 03.09.22 г.
fallback