fallback

Петролът поскъпва при изгледи за увеличаване на търсенето в САЩ и Китай

Инвеститорите приеха с оптимизъм съобщенията на Международната агенция по енергетика, че търсенето на дизелово гориво в Китай може да се увеличи с 6,5% през годината

15:51 | 20.05.11 г.

Цената на петрола се повишава днес на фона на появата на признаци за увеличаване на търсенето на горива, показват борсови данни, съобщи РИА „Новости“.

Цените по юнските фючърси за американския лек суров петрол на борсата в Ню Йорк към 14,00 часа се повишиха с 0,54% до 98,97 долара за барел. Юнските фючърси за петрола от сорта брент поскъпнаха с 0,31% до 111,77 долара за барел.

Инвеститорите приеха с оптимизъм съобщенията на Международната агенция по енергетика, че търсенето на дизелово гориво в Китай може да се увеличи през годината с 6,5% до 3,35 млн. барела дневно.

Освен това на настроението на инвеститорите влияе публикуваната вчера седмична статистика на пазара на труда в САЩ, която показва по-голямо намаляване на молбите за помощи за безработни от очакваното.

Тези данни подгряха оптимизма на участниците относно евентуално увеличаване на търсенето на „черното злато“ в САЩ заедно с подобряването на икономическата обстановка.

Според анализатора на VTB Capital в Лондон Андрей Крюченков, цитиран от Bloomberg, динамиката на цените на петрола се променя в зависимост от макроикономическата ситуация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 12.09.22 г.
fallback