fallback

Движение в тесни граници на петролния пазар

Данните за запасите от петрол в САЩ са основен двигател на търговията

10:16 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се стабилизира след достигнатото вчера тримесечно дъно на борсата в Ню Йорк. Повод за покупки дадоха данните за спад на запасите от петролни продукти и бензин в САЩ през последната седмица, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол с доставка през юни поевтиня с 0,5 на сто до 96,91 долара за барел, което е най-ниското затваряне от 22 февруари насам. Въпреки това обаче котировките са се повишили с 41 на сто за последната година.

През нощта цената на петрола пое нагоре, след като данни на Американския петролен институт показаха най-големия спад на запасите от петрол и бензин от юни миналата година насам. Така тази сутрин на електронната платформа на нюйоркската борса цената на барел петрол се повишава до 98 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорт брент поевтиня с 0,8 на сто до 109,99 долара за барел. Днес котировките напредват с около половин процент до 110,60 долара за барел.

По-късно днес се очакват официалните данни за петролните запаси в САЩ през последната седмица, които се изготвят от енергийното министерство на страната. Предварителните очаквания на анализатори, анкетирани от Bloomberg, са за увеличение с 950 хил. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 09.09.22 г.
fallback