fallback

Резките движения при петрола продължават

Пазарът явно търси посока след поредицата от разнопосочни сигнали за глобалната икономика

08:15 | 13.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола продължава да се движи в широки граници, което показва, че пазарните учатници не приемат еднозначно икономичеките новини и изменението на валутните курсове през последните дни.

Вчера в САЩ петролните контракти с доставка през юни отстъпиха до около 97 долара за барел, след което рязко скочиха над 100 долара. В крайна сметка търговията приключи с повишение от 76 цента до 98,97 долара за барел.

Тази нощ юнските фючърси отстъпиха до 97,87 долара, но рано сутринта българско време цената на барел петрол с доставка през следващия месец е 98,41 долара за барел. Така, след серия резки движения, лекият суров петрол се насочва към ръст от 1,4 на сто за седмицата.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 0,4 на сто до 112,98 долара за барел. Тази сутрин суровината се търгува по 112,92 долара за барел.

За резките движения допринасят нееднозначните новини за водещите икономики, както и измененията на валутния пазар. Трейдърите все още преценяват като висока вероятността от фалит на някоя страна от еврозоната, но въпреки това еврото отстъпва.

В същото време в САЩ стана ясно, че продажбите на дребно са нараснали за десети пореден месец през април, но това не предизвика особен оптимизъм. На този фон Международната агенция по енергетика понижи прогнозата си за дневното потребление на петрол до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:54 | 18.08.22 г.
fallback