fallback

Петролът продължава да губи позиции

Черното злато записва най-дългата си негативна серия от март насам, отстъпвайки за трети пореден ден

09:26 | 04.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Трейдъри на борсата в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Цената на петрола се понижава за трети ден на международните пазари. Така черното злато записва най-дългата си серия от отстъпления от март месец насам, пише Bloomberg. В основата на низходящото движение стоят очаквания за нови сигнали, че американската икономика забавя темпа си на растеж.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол с доставка през юни поевтиня с 2,2 на сто до 111,05 долара за барел. Това бе най-рязкото отстъпление на котировките от 18 април насам, като тази нощ спадът се увеличава с още 0,3 на сто до 110,73 долара за барел.

Вчера петролът отстъпи заради поредните данни за ръст на петролните запаси в САЩ, които бяха предоставени от Американския петролен институт. Днес се очакват официалните правителствени данни за запасите, като прогнозите са, че и те ще покажат увеличение.

Това, както и очакванията за нови данни за нестабилност на пазара на труда, се отразява негативно на петрола. В петък се очаква да бъдат представена информация за безработицата през април, като прогнозите са, че американската икономика е създала по-малко места в сравнение с предходния месец.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през юни потъна с 2,1 на сто до 122,45 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува по 122,33 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
fallback