fallback

Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от седмица

Възстановяването на търсенето в САЩ е по-бавно от очакванията, което води до негативен сентимент сред пазарните участници

10:23 | 27.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът отстъпи позиции и се върна до най-ниската си цена за последната седмица. Като основна причина за това може да се посочат данните за петролните запаси в САЩ, които се очаква да дадат сигнал, че търсенето на горива в най-голямата икономика се възстановява по-бавно от очакванията, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през юни поевтиняха със 7 цента до 112,21 долара за барел, което е най-ниското ниво на затваряне от 20 април насам. През нощта черното злато изгуби още 0,25 на сто до 111,94 долара за барел.

Спадът на котировките идва в очакване на данните за петролните запаси в САЩ, които според анализаторите са се свили с 1,7 млн. барела през последната седмица. Прогнозите за запасите от бензин пък са за спад от 1 млн. барела.

Вчера независимият Американски петролен институт обяви данни за десети пореден спад на запасите от бензин, което е най-дългата негативна серия от август 1994 година досега. В същото време обаче запасите от суров петрол са отчели най-голямото си повишение за последните четири седмици.

Търговията с петрола сорт брент премина по различен начин, като котировките напреднаха с 0,4 на сто до 124,14 долара за барел. Това бе най-високото им затваряне от 8 април насам. Днес брентът се търгува малко по-ниско, при ниво от 123,93 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:39 | 20.08.22 г.
fallback