fallback

Петролът се насочва към ръст от над 4% за седмицата

Черното злато поскъпва вече трета поредна седмица, като основната причина за това са събитията в Либия

10:28 | 04.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се насочва към трети пореден седмичен ръст, като от началото на тази седмица е нараснала с 4,2 на сто. С основно влияние за това е случващото се в Либия, а в голяма степен за поскъпването на суровината влияят и позитивните новини за пазара на труда в САЩ, пише Bloomberg.

Петролът отбелязва най-дългата си позитивна серия от 8 октомври досега, като тогава за последно бе отчетено поскъпване на суровината в три поредни седмици.

Вчера в САЩ петролните контракти с доставка през април отстъпиха с 0,3 на сто до 101,91 долара за барел, но през нощта котировките се повишиха с 0,8 на сто до 102,72 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент отстъпи с 1,3 на сто до 114,79 долара за барал. По време на азиатската търговия обаче черното злато навакса по-голямата част от изгубеното и днес брентът отново се насочва към 116 долара за барел.

На петролния пазар имаше известно успокоение вчера, след като се появиха спекулации, че Либия ще започне преговори с опозицията по контрола на широка международна комисия. Тази информация обаче бе отхвърлена от Триполи и котировките отново поеха нагоре.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:43 | 04.03.11 г.
fallback