fallback

Цената на петрола се върна под 91 долара за барел*

Петролът поевтиня след разочароващи икономически данни за жилищния сектор в САЩ

08:44 | 20.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижава за трети ден на международните пазари и падна под 91 долара за барел след разочароващи икономически данни от САЩ, които поставиха под въпрос възстановяването на щатската икономика и търсенето на енергийни суровини в страната.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари се търгува с понижение от 0,1% за 90,75 долара за барел в часовете след редовната сесия на Нюйоркската петролна борса.

Вчера цената му се понижи с 0,5% до 90,86 долара за барел, падайки до най-ниското си ниво от 10 януари, пише Bloomberg. Февруарските фючърси на петрола изтичат днес, а по-активно търгуваните фючърси с доставка през март поевтиняват с 29 цента до 91,52 долара за барел.

Цената на петрола се повиши за кратко до 92,10 долара за барел във вчерашната сесия, но не успя да запази преднината на фона на разпродажбите на акции на щатските фондови борси.

Петролът сорт обаче брент поскъпна с 0,4% до 98,18 долара за барел вчера на Лондонската петролна борса, но днес цената му пада с 0,3% до 97,83 долара за барел.

Седмичните данни на Американския петролен институт показаха, че петролните резерви на страната са нараснали с 3,53 млн. барела през миналата седмица до 340,6 млн. барела.

Подновените притеснения за икономиката на САЩ също оказаха натиск върху цената на петрола след разочароващи данни за жилищния сектор в страната. Те показаха силен спад на новото жилищно строителство в страната през декември до най-ниските му нива за последната година.  

 

* Актуализирано към 8:40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:58 | 08.09.22 г.
fallback