fallback

Петролът над 90 долара за барел за втори пореден ден

Силните икономически данни за САЩ и еврозоната засилиха очакванията за по-голямо търсене на енергийни суровини

09:19 | 06.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се върна над 90 долара за барел след силните данни за разрастването на сектора на услугите в САЩ и за увеличението на новите работни места в частния сектор.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поскъпна с 1% вчера, завършвайки сесията на ниво от 90,30 долара за барел. За това помогнаха и данните за намалението на петролните запаси в САЩ през миналата седмица с 4,16 млн. барела до 335,3 млн. барела.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха четири пъти по-голям спад от очакваното според пазарните прогнози.

В часовете на днешната предварителна търговия на Нюйоркската петролна борса цената му се повишава с още 5 цента до 90,34 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол се е повишила с 8,6% през последните 12 месеца.

Брентът с доставка през февруари междувременно се понижава с 0,2% до 95,30 долара за барел днес. По време на вчерашната сесия на Лондонската петролна борса цената му се повиши с 2,1% до 95,50 долара за барел.

За засилването на икономическия оптимизъм вчера помогнаха данните за растежа на сектора на услугите в САЩ, както и в еврозоната, начело с Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:46 | 17.08.22 г.
fallback