fallback

Петролът поевтинява за втори пореден ден

Цената на енергийната суровина падна под 88 долара след обявеното становище на Фед, че щатската икономика се възстановява бавно

09:30 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижава за втори пореден ден на международните петролни борси след данни за увеличението на петролните запаси в САЩ през миналата седмица.

Федералният резерв също допринесе за спада в цените на енергийните суровини с вчерашното си изказване, че възстановяването на щатската икономика засега е „разочароващо бавно“, пише Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през януари поевтиня с 0,4% вчера, след като централната банка на САЩ съобщи, че ще продължи с изпълнението на програмата за вливане на ликвидност чрез изкупуването на държавни ценни книжа за 600 млрд. долара до средата на 2011 г.

В днешната предварителна търговия на Нюйоркската петролна борса цената му се понижава с още 0,8% до 87,59 долара за барел. Щатският долар поевтинява с 0,6% срещу еврото до 1,3305 долара за евро към 9:20 ч. българско време.

Брентът междувременно поевтинява с 0,5% до 90,77 долара за барел на Лондонската петролна борса в днешната електронна търговия. Януарските фючърси на брента изтичат днес, а по-активно търгуваните фючърси с доставка през февруари поевтиняват с 0,5% до 90,02 долара за барел.

Седмичният доклад на Американския петролен институт вчера показаха, че резервите на суров петрол на членуващите в него петролни рафинерии са намалели с 1,44 млн. барела през миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:09 | 06.09.22 г.
fallback