fallback

Петролът се върна под 85 долара за барел

Неясното състояние на Ирландия дава тласък на долара, което предизвиква спад на интереса към суровините

08:56 | 16.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се върна под 85 долара за барел, след като инвеститорите продължиха да затварят позиции и през изминалото денонощие. Според анализатори, цитирани от Bloomberg, това се дължи на поскъпването на долара, което идва заради неясното състояние на Ирландия.

Страната се намира в доста неизгодна позиция, като спекулациите, че ирландското правителство ще трябва да се обърне за помощ към Европейския съюз, стават все по-силни.

В същото време в Китай отново се заговори за мерки срещу прекомерното повишение на цените, което вероятно ще се отрази негативно на икономическия ръст на страната, а чрез него – и на потреблението на петрол, допълва Bloomberg.

Вчера в Ню Йорк петролът с доставка през декември приключи сесията с минимален спад от 2 цента до 84,86 долара за барел, макар през по-голямата част от деня котировките да се движеха над 85,50 долара за барел.

Тази сутрин декемврийските фюръчси губят 0,7 на сто до 84,24 долара за барел.

Американскияд долар достигна до 1,3560 EUR/USD през нощта, след което изгуби позиции и тази сутрин курсът евро/долар е около 1,3650. По правило, засилването на зелените пари води до ограничаване на интереса за инвестиции в суровини.

На борсата в Лондон тази сутрин петролът от сорта брент с доставка през януари се търгува по 86,34 долара за барел, което е спад от 0,5 на сто спрямо вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:02 | 08.09.22 г.
fallback