fallback

Поскъпването на долара спря повишението на петрола

Цената на петрола падна до близо 82 долара за барел

09:22 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола спря възходящото си движение и тръгна надолу по време на днешната електронна търговия заради поскъпването на щатския долар и очаквания, че запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили заради слабото търсене на енергийни суровини.

Декемврийските фючърси на американския лек суров петрол поевтиняват с 0,4% до 82,23 долара за барел в днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Вчерашната сесия им донесе повишение от 83 цента до 82,52 долара за барел, което е най-високото им ниво от 18 октомври насам.

Петролът е поскъпнал с 3,7% през тази година, пише Bloomberg.

За поскъпването му в началото на седмицата помогнаха протестите в енергийния сектор на Франция, които принудиха много рафинерии в страната да преустановят дейност. Част от техните служители днес решиха да се върнат на работа, след като правителството предупреди, че недостигът на горива може да навреди на икономическото възстановяване.

Брентът с доставка през декември се търгува с понижение от 20 цента до 83,34 долара за барел. Вчера цената му се повиши с 0,7% до 83,54 долара за барел на Лондонската петролна борса.

Според прогнозите на пазарни анализатори петролните запаси на САЩ са се увеличили с 1,5 млн. барела през миналата седмица. Данните на Американския петролен институт за резервите на суров петрол на САЩ излизат по-късно днес, а утре се очаква по-пълният доклад на Министерството на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:07 | 19.08.22 г.
fallback