fallback

Цената на петрола тръгна надолу след силния скок вчера

Стачните действия в енергийния сектор на Франция повишиха цените на енергийната суровина в понеделник

09:16 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се отдалечи от двуседмичния си връх в днешната електронна търговия, повлияна от поскъпването на долара и очаквания, че петролните запаси на САЩ са се увеличили значително заради по-слабото търсене на горива през изминалата седмица, предаде Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтинява с 0,5% до 82,66 долара по време на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса днес. Цената му скочи с 2,1% до 83,08 долара, завършвайки вчерашната сесия на най-високото си ниво от 6 октомври.

Повод за поскъпването на петрола дадоха стачките в петролни рафинерии във Франция и протестите на френски шофьори на камиони вчера, които блокираха магистралите и затрудниха доставките на горива.

По-активно търгуваните декемврийски фючърси на петрола поевтиняват също с 0,5% до 83,37 долара за барел. От началото на годината петролът е поскъпнал с 4,5 на сто.

Брентът с доставка през декември поевтинява с 0,7% до 83,79 долара за барел. Златото с незабавна доставка в същото време се търгува срещу 1 367,95 долара за тройунция, което е с около 1,3% по-ниско от рекордните му нива, отбелязани на 14 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:30 | 03.09.22 г.
fallback