fallback

Ръст на запасите в САЩ свали петрола под $75

Ценовите движения остават в тесни граници в очакване на по-значителни индикации за състоянието на американската икономика

09:47 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отново се върна под 75 долара за барел днес, като основна причина за това стана изненадващият ръст на петролните запаси в САЩ. Той отново даде сила на негативните мнения, че възстановяването на най-голямата икономика върви доста бавно.

Вчера стана ясно, че запасите от петрол са нараснали с 970 хил. барела през последната седмица, достигайки ниво от 358,3 млн. барела. Това изненада пазарните участници, които очакваха спад от 1,75 млн. барела, съобщава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през ноември се понижи с 26 цента до 74,71 долара за барел. Тази сутрин котировките възстановяват част от загубеното, напредвайки до 74,89 долара за барел.

Движенията на суровината остават в тесни граници в очакване на по-сериозни индикатори за състоянието на американската икономика, смятат анализатори, цитирани от агенцията. През тази седмица излиза поредица от данни за жилищния пазар, като за момента данните остават не особено благоприятни въпреки отчетения ръст на жилищното строителство през август.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поевтиня с 0,6 на сто до 77,95 долара за барел. Днес барел брент се търгува по 78,27 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 12.09.22 г.
fallback