fallback

Петролът премина над 75 долара за барел*

Енергийната суровина поскъпна въпреки данните за по-слабия икономически ръст в някои от регионите на САЩ

08:50 | 09.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на американския лек суров петрол завърши с ръст вчерашната сесия, въпреки че Федералният резерв обяви в последния си доклад, че американската икономика е понижила темповете си на растеж в периода от юни до август. Суровината продължи да поскъпва и през нощта, което изведе котировките до 75 долара за барел.

Петролните фючърси с доставка през октомври поскъпнаха с 58 цента, или 0,8%, до 74,67 долара за барел на Нюйоркската петролна борса. През нощта суровината добави още 0,78 на сто до 75,25 долара за барел.

Брентът се повиши на свой ред с 39 цента до 78,13 долара за барел, по данни на Wall Street Journal. Тази нощ брентът с доставка през октомври поскъпна с още 0,45 на сто до 78,52 долара за барел.

Публикуването на доклада на Федералния резерв за състоянието на икономиката на САЩ на регионално ниво предизвика известно отстъпление на котировките, но то бързо бе заличено.

Той показа, че през август са се появили редица признаци за по-слаба икономическа активност, която е свързана и с по-ограничено търсене на енергийни суровини. Запасите от суров петрол на страната продължават да кръжат около най-високите си нива за последните 27 години.

Противоречивите данни за световната икономика през последните месеци заключиха цената на петрола в тесен интервал между 70 и 80 долара за барел.

*Актуално към 8:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:40 | 03.09.22 г.
fallback