fallback

Петролът се върна до 74 долара за барел

Черното злато отстъпи след слаби данни за ръста на доходите в САЩ

08:52 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола регистрира спад през изминалото денонощие, което се дължи основно на новите разочароващи данни за състоянието на американските потребители. За натиска допринасят и очакванията за нов ръст на петролните запаси в САЩ, съобщава Bloomberg.

В рамките на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поевтиняха с 0,6 на сто до 74,70 долара за барел. Тази сутрин суровината отстъпва с още 70 цента до 74 долара за барел.

От началото на месеца цената на петрола се е понижила с 6,3 на сто, макар че през миналата седмица бе постигнат ръст от 2,3 на сто. От началото на годината пък черното злато е изгубило 6,8 на сто от цената си.

Поевтиняването на петрола от вчера дойде заради данни, че доходите на американците са се увеличили с 0,2 на сто през последния месец. Това се оказа под пазарните очаквания за ръст от 0,3 на сто и предизвика негативни настроения.

Цената на петрола от сорта брент се понижи с минималните 5 цента до 76,60 долара за барел. Тази сутрин в Лондон черното злато се търгува по 76,10 долара за барел, което е с 0,65 на сто по-ниско от вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 02.09.22 г.
fallback