fallback

Цената на петрола се стабилизира около 77 долара за барел

Неочакван ръст на петролните запаси в САЩ върна котировките в близост до най-ниското им ниво за последната седмица

08:48 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се стабилизира на ниво около 77 долара за барел, след като вчера бе отчетен спад на котировките заради неочакван ръст на петролните запаси в САЩ. Редовните данни на енергийното министерство на страната показаха още, че през последната седмица е регистриран най-големият внос на петрол в САЩ за последните почти четири години, предава Bloomberg.

Това доведе до отстъпление на котировките с 0,7 на сто до 76,99 долара за барел в края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Тази сутрин пък лекият суров петрол с доставка през септември се търгува при 77,02 долара за барел.

През последната седмица петролните запаси на САЩ са нараснали с цели 7,31 млн. барела и са достигнали 360,8 млн. барела. Увеличението е най-голямото от 19 март насам, показва статистиката. Предварителните очаквания бяха коренно противоположни, като се очакваше спад от 1,73 млн. барела.

За отстъплението на петрола от вчера допринесоха и данните за изненадващ спад на поръчките за дълготрайни стоки с 1 на сто. С основен принос за това е свитото търсене на самолети, което се отразява непосредствено на настроенията на петролния пазар.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през септември поевтиня със 7 цента до 76,06 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува по 76 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:30 | 02.09.22 г.
fallback