fallback

Златото и петролът с по 2% надолу

Двете основни суровини регистрираха най-големите си еднодневни понижения от 1 юли насам

22:33 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия във вторник донесе спад в цената на златото и петрола от по близо 2 на сто. Това се случи на фона на несигурното движение на индексите на фондовата борса, които така и не намериха категорична посока.

Върху пазарните настроения влияние оказаха поредните разочароващи данни за САЩ, публикувани днес. Те показаха спад на потребителското доверие през юли, както и влошаване на бизнес условията.

За увеличаване на оптимизма не помогна и покачването на цените на жилищата, което се видя от повишаването на индекса Case-Shiller за втори пореден месец.

Петролните контракти с доставка през септември понижиха цената си с 1,9 на сто, за да приключат сесията при 77,50 долара за барел. Така суровината отчете най-голямото си еднодневно понижение от 1 юли насам.

Златото с доставка през август отстъпи с 2,1 на сто до 1 158 долара за тройунция, което е най-цена на суровината от 26 април насам. Спрямо върха от 18 юни, благородният метал вече отстъпва с 8 на сто.

Понижение на цената си претъпя и среброто, което поевтиня с 3,2 на сто до 17,63 долара за тройунция. Както и при златото, спадът бе най-голямото понижение за метала от 1 юли насам.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:49 | 11.09.22 г.
fallback