fallback

Петролът се търгува под 72 долара за барел

Енергийната суровина поевтинява за седми пореден ден

09:10 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се търгува с понижение за седми пореден ден по време на днешната електронна търговия в Ню Йорк, след като притесненията за икономическото възстановяване на Европа продължиха да тежат върху котировките.

Икономическите данни от последните дни показаха, че производственият сектор и секторът на услугите в Китай са забавили темпото си на растеж, което предвещава по-слабо търсене на енергийни суровини във втория по големина потребител на петрол в света. Същата ситуация се наблюдава и в производствения сектор на САЩ и Европа.

Цената на американския лек суров петрол пада с 0,4% до 71,86 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на борсата в Ню Йорк. Финансовите пазари в САЩ бяха затворени в понеделник по повод Деня на независимостта. Фючърсите на петрола с доставка през август поевтиняха с 81 цента, или 1,1%, до 72,14 долара за барел до края на петъчната сесия.

През изминалата седмица енергийната суровина поевтиня с 8,5 на сто заради влошените икономически нагласи на инвеститорите. От началото на тази година цената й се е понижила с 10 на сто, по данни на Bloomberg.

Петролът сорт брент се търгува с понижение от 0,1% до 71,42 долара за барел, след като по-рано днес поевтиняваше с 1%. Цената му се понижи с 0,3% до 71,47 долара за барел до края на вчерашната сесия на Лондонската петролна борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:44 | 01.09.22 г.
fallback