fallback

Първо повишение в цената на петрола за последните шест дни

От началото на годината енергийната суровина е поевтиняла с 8,6% заради влошените перспективи пред световната икономика

09:05 | 05.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола пое нагоре за първи път през последните шест сесии в днешната електронна търговия в Азия, след като данните за силния спад на петролните резерви на САЩ дадоха на пазарните участници сигнал за покупка, пише Bloomberg.

Енергийната суровина поскъпва с 0,6% до 72,56 долара за барел по време на електронната търговия тази сутрин, след като поевтиня с 8,5% през изминалата седмица. Повод за това станаха данните, които показаха забавяне на експанзията в производствения сектор на САЩ и Китай, които са страните с най-голямо потребление на петрол в света.

Петъчната сесия донесе спад в цената на фючърсите на петрола от 81 цента, или 1,1%, до 72,14 долара за барел. От началото на тази година петролът е поевтинял с 8,6 на сто заради влошените икономически нагласи на инвеститорите.

В края на миналата седмица стана ясно, че броят на заетите лица в неселскостопанските отрасли на щатската икономика е намалял със 125 хил. през май.

Междувременно петролът сорт брент с доставка през август поскъпва със 63 цента, или 0,9%, до 72,28 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия в Лондон. Цената му се понижи с 69 цента, или 1%, до 71,65 долара за барел в края на миналата седмица.

Нюйоркската петролна борса ще бъде затворена днес поради честването на Деня на независимостта в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:33 | 09.09.22 г.
fallback