fallback

Петролът поевтинява отново*

Вчерашните негативни новини от САЩ оказаха натиск върху основните суровини

08:30 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Търговската сесия на фючърсните борси донесе спад в цената на основните суровини. С понижения се отчетоха петролът, златото и среброто, като повод за това дадоха основно разочароващите данни за жилищния пазар в САЩ.

Цената на петрола с доставка през август се понижи с 1,9 на сто до 76,35 долара за барел вчера. За това допринесе редуцираната прогноза на Федералния резерв за развитието на американската икономика, която бе обявена заедно с решението за запазване на рекордно ниския лихвен процент в страната.

Тази сутрин котировките губят още 5 цента до 72,30 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през август изгуби 2,3 на сто до 76,27 долара за барел, а рано тази сутрин суровината губи още 4 цента до 76,23 долара за барел.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк вчера бе отчетен спад в цената на златото с доставка през август с 0,5 на сто до 1 234,80 долара за тройунция. Поевтиняването на метала дойде заради поскъпването на долара преди решението на Фед, предава Market Watch.

Доста по-сериозен бе спадът в цената на среброто, което изгуби 44 цента, или 2,3 на сто, до 18,45 долара за тройунция.

Според анализатори, отстъплението на суровините се дължи на острия спад на продажбите на жилища в САЩ. Причината за него е изтичането на правителствената програма за подпомагане на купувачите, което явно е намалило силно интереса към покупката на жилище.

Към 8:30 часа българско време днес, еврото се движи с ръст от 0,13 на сто спрямо долара, като двете валути се разменят по курс 1,2335 EUR/USD.

*Актуално към 8:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 20.08.22 г.
fallback