fallback

Цената на петрола прескочи над 72 долара за барел

Спадът в нивото на запасите и данни за подобряването на нагласите сред дребния бизнес в САЩ са основните причини за поскъпването

08:29 | 09.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се повиши с около процент за изминалото денонощие, в резултат на което котировките преминаха над 72 долара за барел. Повод за това дадоха данни за спад на петролните запаси в САЩ, както и подобряването на нагласите сред дребните американски бизнесмени.

Вчера бяха публикувани редовните данни на Националната федерация на независимия бизнес за индекса на доверието в средите на дребния бизнес. Показателят е отбелязал ръст до 92,2 пункта през май, достигайки най-високото си ниво от септември 2008 година досега.

Доклад на Американският петролен институт пък показа, че през последната седмица е отчетен спад на петролните запаси от 900 хил. барела, предава Bloomberg.

В резултат на тези новини цената на лекия суров петрол, който се търгува на борсата в Ню Йорк, се повиши с 0,8 на сто до 71,99 долара за барел вчера. Тази сутрин юлските петролни фючърси добавят още 0,3 на сто до 72,31 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 0,3 на сто до 72,30 долара за барел, а тази сутрин суровината добавя още два цента към цената си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:30 | 12.09.22 г.
fallback