fallback

Първоаприлско: БФБ оптимизира дейността

Представата на блогъра BigBear за една неосъществена възможна реалност

09:20 | 01.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Материалът е предложен от BigBear, автор в категория „Бизнес“ на Blog.bg

От първи април по желание на мнозинството от брокерите, които бяха против удължаването на борсовата сесия, ежедневната борсовата търговия се преустановява.

Борсовите сесии ще се провеждат веднъж месечно в края на месеца, за да могат да се извършват сделките, нужни за преоценка на активите на пенсионните фондове. Водят се разговори с тях и този тежък ангажимент да отпадне и, срещу годишна такса, борсата да публикува в своя бюлетин фиксинг на цените на акциите и облигациите, притежавани от фондовете.

Борсата уверява своите акционери, че дружеството ще продължи да функционира и да плаща заплати на своите служители с приходите от лихви по депозитите в размер на 7,5 млн. лева.

Поради голямата сложност и липсата на световна практика в областта на финансовите инструменти, деривати и опции, работата по плана от началото на годината за развитие на капиталовия пазар ще продължи на закрити експертни събирания на кръгли маси и резултатите от тях и предприетите мерки ще се обявяват ежегодно на всеки първи април.

Всяка намерена прилика с реални събития, организации и личности е виртуална и отразява представата на автора за една неосъществена възможна реалност…

За коментари и повече информация за блога на BigBear

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 31.08.22 г.
fallback