fallback

Професия – космически хотелиер

Компания набира хора за работа в космически хотел, като с предимство ще са тези с опит в полетите извън Земята

11:24 | 16.03.10 г.

Частна американска компания Bigelow Aerospace започна подбор на космонавти за работа в космически хотел или на космическа станция, които ще бъдат построени в бъдеще. Обявата е качена на интернет страницата на дружеството.
 
Сред изискванията към кандидатите е задължително да имат опит в летенето в космоса. Потенциалните служители ще трябва да преминат и програма за обучение, одобрена от правителството на страната на кандидата. Bigelow Aerospace има готовност да разгледа и предложения от пилоти, инженери, лекари и специалисти, които имат желание да провеждат научни експерименти на борда на космическата станция.
 
С голямо предимство ще бъдат хората, които са излизали в открития космос, а в бъдеще изискването ще бъде задължително за работещите на двата космически обекта. Bigelow Aerospace ще има нужда и от специалисти, които да помогнат за подготовката на космическата мисия на Земята.
 
Заплатата и времето за започване на работа не са уточнени в обявата.
 
Компанията Bigelow Aerospace е основана през 1998 г. от Робърт Бигълоу, собственик на американската хотелска верига Budget Suites of America. До 2010 г., Битълоу е инвестирал в развитието на Bigelow Aerospace180 млн. долара.
 
През 2006 и 2007 г. компанията започна използването на ракетните носители „Днепър“, които изкараха в орбита надуваемите модули Genesis 1 и Genesis 2. Масата на всеки един от тях е 1,4 кг, а дължината е около четири метра. Модулите са оборудвани с видео камери, а вътре са оставени различни вещи. Според плана на Бигълоу Genesis 1 и Genesis 2 ще бъдат прототипи на бъдещи жилищни орбитални модули.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 31.08.22 г.
fallback