fallback

Най-възхитителната компания

На първо място попада Apple, следвана от Google, а последна в класацията на 50-те компании е Volkswagen

17:12 | 05.03.10 г.

Лидер по рейтинг за възхитителна компания за трета поредна година стана компанията Apple. Класирането се прави всяка година от списание Fortune. Изданието е провело проучване сред бизнес обществеността за това коя според тях е най-заслужилата компания, на която имат доверие и на която се възхищават.
Изданието отбелязва, че корпорацията за пореден път е доказала, че е на първо място, благодарение на своите продукти. В момента Apple вече има продадени около 250 милиона iPod, 43 милиона iPhone, а скоро ще завладее пазара и с новия си таблет iPad, обяснява Fortune.
 
Втора след лидера в класацията е компанията Google, която преди година беше на далечното четвърто място. В челната тройка на най-възхитителните компании попада и инвестиционният фонд на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway, който е слязъл надолу с една позиция в сравнение с 2009 година.
 
Toyota Motors, която през изминалата година бе на трето място в класацията, тази година попадна на седмото място в списъка. На автомобилния производител е повлияла не толкова кризата, колкото трудностите, свързани с множество машини, които са се оказали неизправни.
 
Първите десет места в класацията са заети от компаниите Johnson & Johnson, Amazon.com, Procter & Gamble, Goldman Sachs Group, Wal-Mart Stores и Coca Cola. Корпорацията Microsoft заема 11-то място, а на 1-то попада General Electric, FedEx заема 13-тото, а топ 50 се затваря от Volkswagen.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 09.09.22 г.
fallback