fallback

Каква чанта за път да вземем по време на отпуската си

Свръх багажи, повредени чанти – тези неудобства при пътуването са лесно преодолими, ако подберете чантата, с която тръгнете на път

14:55 | 10.08.09 г.

Лятото е в разгара си, мнозина вече са планирали мястото и сега опаковат куфарите за мечтаната почивка, която ще прекарат със семейството, с любимия човек или в блажено уединение. Направен е списъкът с необходимите вещи, приготвени са обичайните лекарства за из път, налице са и слънцезащитният крем и козметиката. И всичко изглежда е готово, когато, прибирайки вещите в чантите, се оказва, че част от тях не се побират. Ето защо често хората тръгват на път с множество раници, куфари и чанти, без да помислят как да намалят броя на чантите и да пакетират всичко така, че да им е най-удобно.

 

Сак – този тип чанта може да прибере почти целия ви гардероб и всичко, от което имате нужда, за да се насладите най-пълно на почивката си. Без значение дали ще летите, плавате или ще пътувате по суша, сакът може да устои на всякакви условия – от небрежното изхвърляне на багажа от самолета до подритване в автобусите, преминавайки граници. За пътуването по въздух е най-добре да подберете чанта – сак от изкуствена материя с пластмасови плоскости, които да предпазват вещите ви. Ако багажът ви ще е през цялото време при вас, тогава може да заложите на модел чанта от по-лека материя – те нямат излишни килограми в конструкцията си и побират повече неща.

 

Раница – това е чантата, която ви трябва, ако ви предстои активна почивка и дълги екскурзионни маршрути из природни забележителности и красоти. Раницата трябва да е достатъчно голяма, за да побере бутилка вода, фотоапарат и видеокамера, бельо за смяна. Голям плюс е, ако може да вземете и допълнително вещи, в зависимост от това дали ще кръстосвате някой град или планинска местност. Желателно е раницата да е с ортопедичен гръб (от специална материя и с омекотена част, която се допира до гърба) така, че да не се потите от допира на раницата и да нямате болки в гърба от носенето й по цял ден. Кожените раници е по-добре да си останат вкъщи – освен непрактични, често те са и неудобни поради простата причина, че основната им цел е да изглеждат добре, а не да са функционални.

 

Чантичка тип портфейл – неголяма чантичка с удължена форма – изключително модерни напоследък и особено актуални, ако по време на почивката планирате да имате активен нощен живот, да ходите на театри, барове и дискотеки, където няма как да пристигнете с голяма чанта багаж, който да заема ръцете ви през цялото време. Този тип чанта-портмоне е изключително удобна за съхраняване на дребни вещи като пари, телефон, портфейл, кредитни карти, огледало. Малката чантичка може да ви спести притеснението да не знаете къде да сложите нещата си, тъй като във вариантите си за рамо и през кръста те са удобни както за мъже, така и за жени.

 

Чанта тип торба – доста разпространени напоследък, тези чанти тип торба се правят от лен, найлонови нишки или друга здрава и плътна материя. Удобството е, че събират много неща и са изключително подходящи за плаж. В тях може да сложите книга, слънцезащитен крем и бански, а ако изберете чанта в ярък цвят, ще си осигурите настроение всеки път, когато посегнете към нея.

 

Класическа чанта – по правило при пътувания често се използват ръчни чанти за багаж, когато човек няма много неща за пренасяне. Ако вашата ръчна чанта често пътува с вас, то отделете време да подберете такава с подходящи разделения и джобчета така, че да ви е удобна и бързо и лесно да намирате нещата си в нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:49 | 13.09.22 г.
fallback