fallback

Рафтингът като инвестиция

Страната ни е изключително подходяща за този вид воден спорт, но има ли потенциал да се превърне в топ дестинация?

11:37 | 27.09.19 г.

В България рафтингът започна да се развива след 2001 г. При този спорт най-важни са хората, на които може да разчиташ. Човешкият фактор е и най-важен за успешния старт на подобен бизнес. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Веселин Пауновски, съосновател на рафтинг клуб Reflip.

"През последните 10 години България е сред най-известните дестинации за рафтинг на Балканите. Струма предлага идеални условия", каза той. В студиото Пауновски разказа за дейността на рафитнг клуба и как е стартирал. 

"Първоначалната инвестиция в лодки и екипировка беше много голяма. Започнахме със заеми, които дълги години ги връщахме. Почти всеки сезон се подменя част от екипировката. Постоянно има обновление, защото тя е много важна част от процеса и гледаме да е на високо ниво", обясни Пауновски и добави, че в момента във фирмата работят 20 души.

"За рафтинга силният сезон е пролетта, тъй като тогава са пълноводни реките. Тогава идват предимно българи. През останалите сезони клиентите са ни предимно чужденци", отбеляза гостът. По думите му най-благоприятните реки за рафтинг в България са Струма и Арда. В Искър има много малки участъци, където може да се осъществяват спускания, допълни Пауновски.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:30 | 12.09.22 г.
fallback