fallback

Основателят на фалиралата Gerry Weber призна грешки

Най-голямата може би е изграждането на прекалено голям и скъп склад

15:41 | 03.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Когато жените търсеха солидна, не прекалено екстравагантна мода, Gerry Weber бе популярното място за това -  от осемдесетте години насам. През януари компанията от Северен Рейн-Вестфалия подаде молба за обявяване в несъстоятелност. Герхард Вебер, основател на марката, не коментира досега своята компания. Сега обаче в интервю за  DER SPIEGEL 77-годишният предприемач признава и своята отговорност. 

„Аз не съм човек, който ще каже, че няма нищо общо с това“,  казва Вебер, който държи близо 30% от акциите. „Досадно е, че и аз направих грешки в тази каша. Една от най-големите беше изграждането на нов логистичен център, който влезе в експлоатация през 2015 година. Халето беше твърде голямо и твърде скъпо.  Това беше проблемът, в който се сблъскахме“, казва Вебер. Като друг проблем той посочва стратегията за разширяване на ръководената до 2015 г. от него компания.

Също така и позиционирането на Gerry Weber се критикува от основателя. „Една марка трябва да се подмладява", казва той. „Може би не сме го правили достатъчно последователно“.

Въпреки всичко Вебер е оптимист за бъдещето на компанията: „Работата на живота ми все още не е приключила. Вярвам, че сме напът да спасим компанията”.

Главният представител на концерна Кристиан Герлоф казва, че до юни трябва да се реши дали компанията ще бъде възстановена чрез план за несъстоятелност или ще бъде продадена.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:51 | 13.09.22 г.
fallback