Бае Сю-Хюн похапва супа от сладки картофи и паста с буболечки. Те са част от рецептата.
"Нямам чувството, че ям насекоми“, коментира 18-годишната Бае, докато обядва с приятел в Papillon’s Kitchen, ресторант в Сеул, специализиран в приготвянето на храни с насекоми.
Това е защото насекомите в ястието ѝ са направени на прах, с който се приготвят паста и супа, пише Ройтерс.
Яденето на насекоми отдавна се е превърнало в нещо често срещано в голяма част от света, включително в Южна Корея, където варените какавиди на коприненaта пеперуда са популярно ястие.
Сега Южна Корея се стреми да към експанзия на своята индустрия с насекоми, като източник на печалба от земеделието, чрез насърчаване на консумацията в страната. По този начин държавата се присъединява към световната тенденция за все по-нарастващ интерес към насекомите като полезна и екологична храна.
За да направи това, правителството се опитва да накара хората да приемат нормално идеята за яденето на щурци и червеи, които са стрити на прах или хидролизирани, за да се извлекат масла и протеини, от които се приготвя храна – от сладоледи до наденички.
Ким Йънг Уок, главен изпълнителен директор на частната Корейска лаборатория за ядливи насекоми и собственик на Papillon’s Kitchen, твърди, че ключът към победата над скептичните клиенти, е представянето.