fallback

Нели рапира: Няма правителство, няма данъци

Певецът започва кампания срещу плащането на данъци докато държавата не работи

14:01 | 12.10.13 г. 1

Не трябва да се плащат данъци, докато правителството на САЩ не се върне на работа, пее рап звездата, известна като Нели. Това едва ли е радикално изявление - и други хора са го казвали, пише Forbes.

И все пак Нели, чието рождено име е Корнел Ирал Хейнс, го прави със стил. И независимо дали става въпрос за почитатели на хип-хоп, рап, джаз, фолк, соул или класическата музика, едва ли има човек, на когото посланието на Нели не би се харесало.

"Опитвам се да направя кампания - понеже правителството не работи, ние не трябва да плащаме данъци", споделя Нели пред VH1.

"Защото с данъците би трябвало да се плаща на правителството, което на свой ред не работи. Щом не работят, аз не трябва да плащам данъци. И понеже съм в горната скала на данъчните задължения, парите, които може да си спестя през идните няколко дни, може да са много важни за оцеляването ми", обяснява рапърът.

Трудно е да се спори с тази логика. Освен това е хубаво и да се чуе гласът на човек, който признава, че плаща сериозни данъци. На всички американци вече им поомръзна да гледат театъра, който се разиграва и да не получават никакво държавно обслужване. А в същото време бележките за данъчни задължения продължават да валят.

От Агенцията по приходи изрично предупредиха американците, че трябва да продължат да погасяват плащанията по нормален график както е по закон.

Това напомняне прави музикалното послание на Нели още по-трогателно.

Нели е продал над 21 млн. албума през кариерата си. Това го превръща в един от водещите хип-хоп артисти. Човек обаче би се замислил дали рапърът не е също толкова добър и в политиката. Все пак думите му са доста по-смислени от тези на мнозина, които се чуват във Вашингтон напоследък.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:32 | 05.09.22 г.
fallback