fallback

Дестинации за бъдещи богаташи

Искате да почивате като истински милионер, но все още не можете да си позволите частен плаж – достъпният разкош ще ви свърши работа

12:21 | 17.06.10 г.

Богатите и известни хора привличат вниманието не само с работата си, но и с начина на почивка и щедростта си при харчовете в свободното време.

Това, че не може да почивате на частен плаж на Карибите обаче не значи, че ви остава само да гледате лъскави снимки и да четете новини от тайните кътчета на звездите. Изданието FinancialEdge представя списък с пет дестинации, които са едни от най-често избираните места за ваканция от известните хора, но са достъпни и за онези с по-плитки джобове.

Прозрачни карибски води: Бонайре, Холандски Антили

Карибските острови са известно място за забавление на богатите, особено места като островите Барбадос и Свети Барт. Ако обаче не сте склонни да прекарате почивката си във вила на брега на морето за 25 хил. долара на вечер, може да се възползвате от друг вариант.

Островът Бонайре е разположен сред холандската част на Карибите и се намира на около 80 км от Венецуела. Мястото е сравнително спокойно, има около 14 хиляди жители, но същевременно има много празненства и мероприятия, които организира почти целогодишно за гостите на острова и за любителите на активната почивка.

Плажът е покрит с бял пясък и независимо, че предлага идеални условия за мързелива почивка, мястото е известно по-скоро с условията за гмуркане благодарение на кристално чистите води, подводни коралови рифове и водния парк, който има за цел да предпази природните красоти.

На остров Бонайре може да карате колело, да наблюдавате интересни видове птици (понякога на едно място се събират повече розови фламингота от колкото хора) и да практикувате уиндсърфинг.

За да отдъхнете на това място няма да ви трябват много пари – добри условия за нощувка може да намерите и за 100 долара на вечер, макар че средните цени за настаняване тук са 400 долара.

Докосване до класиката: Дубровник, Хърватска

Този хърватски курорт се намира на Адриатическо море и е едно от най-известните места за почивка на крайбрежието. Все още обаче не е влязъл в списъците на най-елитните и скъпи курорти. Градът предлага умерен климат, красиви плажове и невероятна, старинна архитектура. Мястото е част от списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство заради красивите си готически, ренесансови и барокови църкви, манастири, дворци и фонтани.

Градът е популярна дестинация сред туристите в Европа заради ниските цени въпреки забележителностите и интересните обекти, които се намират в областта.

Хотелите тук предлагат нощувки средно за 500 долара, но може да намерите места и да под 100 долара. Друго предимство тук е кухнята – хърватската храна обикновено е прясна, местно производство и сравнително евтина. Освен с гурме, може да се поглезите с разходка из манастири, музеи и дворци. Ако сте на нискобюджетна почивка може просто да се разходите пеш из града и да се отдадете изцяло на плажа, слънцето и водата.

Френска изисканост и храна: Луанг Прабанг, Лаос

Със сигурност Тайланд и Лаос все още са сравнително евтини дестинации, дори в курортите и историческите местности. Градът Луанг Прабанг е бил средище на царската власт в страната и може да се похвали с особен интерес сред туристите, решили да посетят Азия. Френският дух само може да допълни чара и завладяващата атмосфера в града – през 1893 г. Франция обединява трите отделени кралства на Лао до 1954 г., когато Лаос се преборва за независимостта си.

Благодарение на статута на национално богатство от ЮНЕСКО, с който се е сдобил градът, може да пиете бира и да хапвате багети наслаждавайки се на някой будистки храм или стара френска архитектура.

Хотел в града ще ви струва не повече от 150 долара на вечер, независимо, че ако търсите през интернет, може да попаднете на различни цени – от 350 до 70 долара.

Космополитен Южноамерикански град: Богота, Колумбия

След години на вътрешни конфликти, Колумбия днес е сравнително безопасно място за почивка. Независимо от тъмното минало на страната, изданието Lonely Planet нарича Богота „една от звездите в Латинска Америка“. В града може да се забавлявате с пищния нощен живот, да обикаляте из църквите в колониален стил, а ако търсите истинско зрелище, посетете Музея на златото – там се съхраняват над 34 хиляди парчета от благородния метал, събирани от хилядолетия.

Според сайта TripAdvisor най-добрите хотели в Богота са за не по-малко от 400 долара на вечер, но е повече от вероятно да намерите и по-евтини. В космополитния град може да опитате и всякакъв тип кухня.

Собствен оазис: Сива, Египет

Изданието New York Times описва оазиса Сива като едно от най-прекрасните места в Африка. Той се намира на 560 км от Кайро и може да се посещава безплатно.

Независимо, че към оазиса се стичат хора от всички краища на света, хотелите в близост до мястото предлагат нощувки средно по 400 долара на нощ. Египетска храна може да опитате за по-малко от 10 долара, но си запазете места, защото ресторантите са малко и не смогват да поемат всички туристи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 13.09.22 г.
fallback