fallback

Мъжкият колан като подарък

Едва ли ще сбъркате, ако подарите колан на мъж, стига да познавате стила му на обличане

12:17 | 14.06.10 г.

По път за работа, в колата или в офиса, срещате или се чувате с ваш приятел, колега, роднина или просто познат, който с усмивка ви съобщава, че скоро има празник и би се радвал да ви види на партито.

Дали от куртоазия, приятелски чувства или просто заради разнообразието, вие приемате поканата и вече си представяте дрехите и аксесоарите, които ще сложите, контактите, които ще завържете на място, когато се сещате – подаръкът.

Ако искате да подарите нещо уникално, различно и нетрадиционно, специално за празнуващия, могат да ви хрумнат много идеи, особено ако познавате добре човека и държите това, което ще получи от вас, непременно да му напомня събитието и вашето познанство.

Добре би било обаче да имате и универсални идеи, за случаи, когато събитията ви изненадват и трябва да реагирате бързо. Ето един универсален съвет, които може да използвате при избора на подарък за всеки човек, независимо от възрастта, статуса, семейното му положение и религия.

Мъжките колани имат много разновидности - класически, за джинси, от кожа или текстил, тесни и широки, с различни катарами, ръчна обработка и дори с кристали, скъпоценни камъни и благородни метали. Макар да изглежда естествен, съветът „Вземи му колан“ съвсем не изглежда лесен, когато човек се сблъска с всички модели и разновидности.

Ако стилът на един мъж за дрехи е универсален и консервативен, то значи в по-голяма част от времето си той носи класически костюм с панталон и риза. Ако носи костюм, той също трябва да е класически.

Универсалният колан обикновено е кожен с ширина 3 - 3,5 см, токата е с правоъгълна форма, а по дължината си има възможно най-малко надписи – идеалният вариант е да е едноцветен.

Класическият колан се подбира в зависимост от цвета на обувките, а в някои случаи може да се съчетае и с цвета на панталона. Двата основни класически цвята за този вид аксесоар – кафяво и черно, вече се съчетават и в един модел, който може да се носи и от двете страни.

Ако мъжът има навик да носи по-спортни дрехи, той често обува дънки или джинси. Коланите в този случай са по-разнообразни и изборът е по-голям. Коланите за дънки са с широчина 3.5 - 4 см. Тук спокойно може да импровизирате и с нещо различно от стандартите и да се спрете на по-широк „пояс“ до 6 см.

За летните панталони и обувки (сандали и мокасини) е подходящо да бъдат избрани сплетени ленти от кожени ресни. Този модел създава усещане за лекота и пасва идеално на ленените и памучни летни модели.

Когато избирате колан е добре той все пак да е по мярка на човека, за когото го избирате. Коланите също имат размери, както и дрехите. Големината им се измерва в сантиметри, като всеки следващ се различава от предишния размер с 5 см. За да изберете най-подходящия колан трябва да умножите размера на панталона по две и да потърсите тази дължина на колана. Например, ако човек носи панталони 46 размер, му вземете колан с дължина 90-95 см.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
fallback