fallback

Топ 10 на най-необичайните басейни

Басейн във въздуха, с прозрачно дъно, дълъг колкото брегова ивица – това са само част от идеите на дизайнери, претворени в реалност

09:16 | 11.05.10 г.

Басейнът в хотел Джаул в Далас

Голямо изкушение за гостите на всеки хотел са не само луксът и удобствата в стаите, но и допълнителните атракциони като басейни, джакузита, спа съоръжения. А дизайнерите и архитектите на някои хотели стават доста смели в проектите си когато си наумят да впечатлят гостите и да създадат нещо, за което да се пише и говори.
 
Инфинити Басейнът Инфинити се намира в луксозният хотел Убуд в Бали. Името му се дължи на необичайния дизайн - страните на басейна са направени така, че водата достига ръба на басейна и създава илюзията за липсата на граници, а човек сякаш вижда как водата всеки момент ще прелее.
 
Висящ басейн в Далас Петзвездният хотел Джаул в Далас предлага максимален комфорт във всяка една от 129-те си стаи. Световната популярност на този хотел обаче се дължи не на сатенените завивки, нито на меките килими или на обслужването, а на необичайния басейн с прозрачна стена, който е наполовина излязъл извън конструкцията на сградата. В него гостите на хотела могат да усетят какво е да си едновременно във въздуха и във водата на височина от осем етажа.
 
Най-дълбокият плувен басейн в света Центърът за обучение по гмуркане в Белгия може да се похвали с най-дълбокия басейн в света. Той се нарича Немо 33 – именно това е дълбочината на една от секциите в басейна - цели 33 метра.
 
Плаващ басейн Какво може да се направи от една стара барка? Например - един голям плувен басейн. Така именно са разсъждавали и създателите на басейна за обществено ползване Бадешиф в Берлин.
 
Басейн Сароин Този басейн е разположен в луксозния хотел Као Лак в Тайланд и представлява шатри, разпънати във водата. Всяка от дървените шатри е издигната на платформи така, че водата да не преминава във вътрешността, където са разположени два шезлонга. Така гостите на хотела могат да скачат в басейна директно от шезлонга си.
 
Басейн с прозрачно дъно Чувство на безтегловност – това именно е усещането, което придобиват любителите на водата, потопили се в това чудо на дизайна. Басейнът има прозрачна ивица в долната си част, която минава над входа на сградата, в която е построен.
 
Най-големият плувен басейн в света Най-големият басейн в света е разположен в Чили. Неговата дължина е над един километър - площта му заема 80 хиляди квадратни метра. За да се запълни този басейн са необходими 250 милиона литра вода.
 
Най-големият закрит плувен басейн Най-големият плувен басейн с покрив е в Япония. Дължината му е 300 метра, а ширината - 100 метра.
 
Подземен басейн Този басейн е създаден от самата природа: той се намира в Мидуей, САЩ, на мястото на вулканичен кратер. Освен удобното образование, този природен басейн има още един бонус - естествената температура на водата в него е средно около 30-35 градуса.
 
Плувен сърфинг Спортен център Wave Loch отваря врати през 1991г. с идеята да подготвя сърфисти от всички точки на земята. Днес центърът предлага различна дължина на вълната за различните предпочитания и умения, съобразени със степента на подготовка на сърфистите.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още