fallback

Мъжкият делови стил през 2010 година

Меки силуети, жилетки, вариации от сивата гама и необичайни текстури, а вратовръзките вече са минало

11:05 | 07.01.10 г.

Модел на Bottega Veneta

През последните няколко години станахме свидетели на това как строгите изисквания на дрес кода в бизнес средите бяха значително смекчени и онези, които трябва се съобразяват с официалния стил в облеклото, могат да се чувстват много по-свободни в избора си на дрехи. Все пак това не означава, че в офиса или на бизнес среща може да отидете в спортен костюм - съвременното и модерно бизнес облекло просто има друг образ. 
 
Мек силует Тежките сака с огромни подплънки, които правеха горната част на мъжкото тялото като кубче, вече са в миналото. Моделите на дизайнерите днес очертават естествените и плавни линии по тялото. Силуетът на дрехата е възможно най-близо до силуета на мъжката фигура. Мека и естествена е и линията на саката на Bottega Veneta и Dries Van Noten – моделите са точно това, което трябва да носи един бизнесмен, който иска да изглежда стилен и актуален.    Необичайна текстура При палтата и по-дебелите сака дизайнерите са запазили класическата кройка, ето защо могат да си позволят игра с текстурата на материалите, избиране на платове с големи щампи, орнаменти или специфични рисунки, които се набиват на очи. При избора на костюм за работа е подходящо предложението на GUCCI – кадифен комплект, достатъчно стилен и нестандартен и за най-изисканите вкусове. Бихте могли да направите компромис и с предложението на Jil Sander, който шокира с „мраморен“ модел.
Не на вратовръзката Изглежда вратовръзката отива в миналото напълно и безвъзвратно. На подиума в колекциите на дизайнерите този мъжки аксесоар всеки сезон става все по-рядко срещан – модните предложения се насочват към сако, яке или тънък пуловер от Emanuel Ungaro или JIL SANDER, или атрактивна риза от Van Noten или Prada. Дизайнерите от Hugo Boss пък явно изпитват носталгия към вратовръзките, ето защо са измислили достойно решение за онези, които все пак не искат да се откажат от класиката - фалшива вратовръзка от черна лента, контрастираща на фона на бяла риза е достойно решение за прагматиците.

Сивото излиза на мода Този цвят винаги е бил една от класиките в бизнес облеклото. Прилагането на сивата гама може дори да омекоти някои от по-смелите идеи на екстравагантните дизайнери и да направи от „шантавите“ им модели дрехи в доста изчистен и бизнес стил. Дизайнерите на Trussardi 1911 например са използвали в един костюм няколко нюанса на сивото – комбинацията изглежда странна на пръв поглед, но същевременно е доста удачна.

Жилетките И накрая, ако не сте почитател на сакото, но искате да поставите акцент върху ризата, блузата, а защо не и върху тениската, жилетка е това, което ви трябва – тази дреха предлага много актуални и интересни решения, примери на които може да видите на модните подиуми на Dior Homme и Costume National. Има комбинация от жилетка и яке, които не задължително са от един комплект. Стига да имате малко усет или дама до себе си, на чийто вкус и мнение да се доверите, бизнес стилът ви може да заслепи колегите ви.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:26 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още