fallback

Новогодишен тренд на бижута

Модни специалисти посочват основните тенденции в аксесоарите и бижутата за сезона зима 2009/2010 година

12:05 | 20.11.09 г.

Какви скъпоценности ще бъдат модерни по време на новогодишните празници тази година? Най-модерни украшения за зимата и, разбира се, за новогодишните празници, ще бъдат тези във форма на животни. Огърлици, пръстени, гривни, брошки – всяко едно от тези неща трябва да има в себе си символ на животно. Това може да бъде заек, котка, змия, пеперуда, крокодил, сова и разбира се, главният символ според източната астрология на идващата година – тигърът.
Особено елегантни са бижутата с формата на змия. Тази тенденция оцениха по достойнство и Анджелина Джоли и Брат Пит. Неотдавна, съвместно с британската къща за ювелирни изделия Asprey, те обявиха пускането на колекцията си бижута Protector Collection. Всяко едно от изделията съдържа изображението на змия, която Джоли е избрала като символ пазител, даващ плодородие и семейно щастие. По време на първата си бременност актрисата е получила пръстен под формата на змия, който е трябвало да пази майката и нероденото й дете. Символът се превърнал в семейна икона на фамилията Джоли-Пит, ето защо се появява във всички бижута от колекцията на семейството.
Парите, събрани от продажбата на лимитарана колекция, ще бъдат дарени за благотворителност на неправителствена организация. Дизайнерските предмети на звездното семейство включват както бижута за възрастни, така и детски украшения и аксесоари за дома.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още